Nejčastější argumenty, proč neděláme emailing
05. 02. 2018
4268 zobrazení

Víte, jaké jsou nejčastější výmluvy, proč se nepoužívá emailová komunikace? V tomto krátkém článku, jsme shrnuli nejčastější "výmluvy", které se používají. Najdete mezi nimi i Vás argument?

Jsme na to moc malá firma

Asi nejčastější argument a největší nesmysl. Emailing dokáže pomoci i těm nejmenším živnostníkům. Naopak, právě pokud máte malé portfolio aktivních zákazníků, tím spíše je pro vás každý z nich důležitý. Vytrvalou péčí o každou ovečku, docílíte zdravého a silného stáda. Pokud máte zákazníků opravdu málo, můžete se s nimi pravidelně scházet, ale máte na to čas? Nebylo by lepší ho trávit získáváním zákazníků nových?

Doteď fungujeme bez emailingu a také to jde

Nikde není psané, že emailing je lék na potíže ve firmě, nebo že je potřeba začít s emailingem když se nedaří. Ano, nyní se daří, ekonomika stoupá. Co když ale přijde hospodářská krize, vyroste vám další přímá konkurence, odejde pár vašich stálých zákazníků? Co potom? Potom bude pozdě řešit to, jak si připoutat své zákazníky a přilákat nové. Štěstí přeje připraveným. Jakmile půjde do tuhého, navrch bude mít ten, který jde s dobou a stará se adekvátně o své zákazníky i v době rozkvětu. Dovedete si například představit firmu v roce 2018, kterou nenajdete na webu? Která nepoužívá email nebo dokonce telefon? Také si mnoho podnikatelů tenkrát říkalo: „Funguji i bez toho a daří se.“

Stejně to všechno padá do spamu

Tato obava je na místě pokud k odesílání použijete nevhodný software nebo distributora vašich emailů. Technologie jdou velmi rychle kupředu a na každém takovém nástroji je třeba neustále pracovat. Jinak velmi rychle se stane to, že veškeré vaše emaily opravdu skončí v nechtěné poště. Pokud využijete služby Intelixente, tak z tohoto tématu nemusíte mít vůbec strach. Využíváme certifikované servery a emaily z nich odeslané nekončí ve SPAM složce.

Emaily nikdo nečte

Emailing je dlouhodobě nejefektivnější marketingový nástroj. Díky němu můžete velmi efektivně budovat vztahy se stávajícími i potenciálními zákazníky. Pokud přijdete na způsob jak efektivněji komunikovat se zákazníky či oslovit publikum potenciálních zákazníků, máte vyhráno.

Nikdo ve firmě tomu nerozumí

Výhoda dnešní doby je všeobecná dostupnost informací a vzdělání. Obecné principy emailingu nejsou složité. Mnoho věcí si člověk vyzkouší, z chyb či úspěchu se poučí. Doporučujeme ale zbytečně neexperimentovat, svěřit se do našich rukou. Jsme schopni navrhnout pro vaše podnikání nejlepší možnou formu, směr a provést vás začátky emailingu. Pokud budete kreativní, pokračovat můžete už sami. Anebo to prostě nechat na zkušeném týmu, sledovat výsledky a věnovat čas jiným aktivitám.

Nemáme na emailing vhodný produkt

Také omyl. Prodej jakékoliv služby i produktu lze zefektivnit dobré připraveným emailingem. Jen je důležité vhodné časování, vhodná četnost apod. Ano, jsou služby, které se prostě k propagaci emailovou formou nebo k propagaci vůbec. Například asi nechcete dostávat emailing od pohřební služby. Spíše než obchodní překážky, jsou to překážky etické.

Je to drahé

Ano i emailing stojí peníze. Ale zkusili jste v poslední době požádat o kalkulaci emailingu pro vaši společnost? Možná budete překvapení, že na odeslání obyčejného emailingu nepotřebujete desetitisíce korun, jak tomu bylo ještě nedávno. Vzpomeňte si, například kolik jste platili ještě pár let zpět za poslání SMS nebo volání z mobilního telefonu. Nebo kolik vás stálo odesláno obrázku formou MMS. V porovnání s jakýmkoliv jiným komunikačním kanálem, emailing rozhodně drahý není. Jeho efekt mnohonásobně přesahuje jiné reklamní kanály, které pro svoji propagaci využíváte. Zkuste se nás zeptat na cenu za emailing vám na míru. Určitě najdeme vhodné a dostupné řešení každému. Pro základní přehled cen, které nabízíme navštivte náš ceník.



Přihlášení k odběru článků

Zajímají Vás novinky z oblasti internetového marketingu, newsletterů a všeho kolem? Nechcete zmeškat nově publikované články? Přihlašte se k odběru pomocí formuláře níže. Vždy, když přidáme nový článek, zašleme Vám upozornění na email.

Autor

Vít Lobpreis

3.1

8 článků

Tagy

 telefonu   nekončí   aktivitámnemáme   komunikovat   péčí   krátkém   složité   navštivte   nikdo   aktivních   každém   psané   jinak   proč   nechat